Met ons bellen? 050 700 15 18 Of per mail info@onlinebouwers.nl

NETFIETS

De groothandel uit Winschoten bedient honderdvijftig tot tweehonderd vakhandelaren in de noordelijke provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Daarnaast gaat Netfiets de grens over, naar Duitsland.

Netfiets heeft afgelopen jaar werk gemaakt van een nieuwe webshop, met daaraan gekoppeld een ander boekhoudsysteem. Het doel is om daarmee aantrekkelijker te worden voor webshopklanten waarvoor het persoonlijke contact minder relevant is. “We hebben de nieuwe shop vóór de lancering uitvoerig getest met vier van onze beste klanten”, zegt Van der Wal. “Het bestellen gaat gemakkelijk en het voordeel voor ons is dat we veel minder handmatig werk moeten uitvoeren. Een order die wordt ingeschoten, staat meteen in het systeem. Wij draaien hem uit, maken de bestelling klaar en kunnen al snel, automatisch, de factuur verzenden.”

WAT HEBBEN WE GEBOUWD?

Fietswinkels kunnen bij Netfiets terecht voor verschillende fietsonderdelen. Netfiets werkte met een webwinkel die zeker tien jaar oud was. Het beheren van deze webwinkel werd hierdoor steeds lastiger en de content was niet meer up to date.

Daarnaast kende de software geen koppeling met het boekhoudprogramma dat Netfiets gebruikt. OnlineBouwers heeft daarom een nieuwe webshop ontwikkeld met daarbij een koppeling geprogrammeerd met Cash Software. Dit maakt het bijhouden van de webshop niet alleen leuker, maar ook stukken efficiënter!